vineri, 13 martie 2009

RAPHAEL - Arhanghelul


Se spune ca Raphael este Arhanghelul vindecarii, si as spune ca, odata vindecati drumul spre desavarsire ne este deschis. El reveleaza se spune leacurile si antidoturile si in acesta directie arta in general si pictura in special pot fi considerate o minunata hrana spirituala sau nectar tamaduitor al sufletelor insetate de absolut, frumusete si desavarsire.
Raphael înseamnă „Vindecător Divin” sau „Dumnezeu vindecă”, dar si "Dumnezeu salveaza"
Se spune ca renumita planta angelică (Angelica Arhanghelica) a fost numita astfel in onoarea sa."Ea aduce armonia în cuplu, iar credincioşilor le dăruieşte devoţiunea constantă."
Este arhanghelul care a stat cel mai mult in preajma Domnului si care a primit cele mai multe sarcini din partea Lui(Iisus Hristos) in timpul celor trei ani de propovaduire.
El spune despre sine :

“Eu sunt Rafael, unul dintre cei şapte îngeri care se păstrează în faţa Gloriei lui Dumnezeu.” (Tobias, 12, 15)

Nu intamplator ne aflam in prezenta marelui arhanghel, care, poate fi considerat si protectorul cuplurilor spiritulale, cuplurilor de tineri casatoriti care traiesc urmand intocmai Voia lui Dumnezeu. Am vorbit si o sa mai vorbesc despre puritate si castitate.
Prezenta lui este foarte reconfortanta si revitalizanta. Am putea spune ca poarta o mantie alcatuita din petale de flori mai putin deschise la culoare(verde , albastru, nuante ce pot fi regasite oarecum si in poza de mai sus) si chiar este inconjurat de o atmosfera care ar putea fi comparata cu un izvor dintr-o padure verde inconjurat de multe flori deasupra carora cad, asemenea frunzelor, alte petale verzi, albastre, violete, indigo sau galben verzui

Doamne Dumnezeule Etern fie ca Ingerul tau atotputernic sa ne insoteasca in aceasta minunata calatorie, fie ca gratia , intelepciune si iubirea Ta sa patrunda in fiintele noastre si sa ne lumineze purificandu-ne si vindecandu-ne.


Mai multe informatii in limba romana despre Raphael gasesti aici : Ingerul Rafael poate fi considerat prototipul îngerului păzitor. si aici
Tot la adresa de mai sus mai aflam ca sfanta germana Mechtilde Thaller, numită şi „prietena îngerilor” il descrie astfel :

„Veşmântul sfântului Rafael este strâns la mijloc cu o centură. În mâna dreaptă ţine un baston în formă de sceptru. El poartă o haină verde. Faţa lui e întoarsă către cer şi mâinile-i sunt reunite într-o rugăciune plină de fervoare. Există în frumuseţea lui ceva foarte emoţionant, aş spune chiar melancolic.”


„ Rafael este (...) arhetipul îngerului păzitor, călătoria sa alături de Tobias simbolizând reîntoarcerea copilului la Tatăl Ceresc sub îndrumarea unui spirit protector.”

Cu mare fericire adaug si rugaciunea despre care se spune ca circula inca din timpul Evului mediu:

“Vino şi ajută-mă, te rog,

Părinte Glorios, Sfinte Rafael,

Cel mai bun doctor al sufletelor şi al trupului.

O, Tu, cel care ai vindecat ochii lui Tobias,

Dă ochilor mei lumina fizică

Şi sufletului meu lumina spirituală;

Alungă de la mine toate tenebrele

Prin puterile tale cereşti. Amin”



PS: Pentru a intra in legatura si comuniune cu marele Inger puteti folosi poza de mai sus si repetarea numelui sau sacru : Raphael, Raphael...

Majoritatea informatiilor au fost preluate de pe http://angelinspir.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu