vineri, 20 martie 2009

Renasterea

O sa abordam renasterea dintr-un punct de vedere cu totul nou.
Din fericire avem cateva surse spirituale absolut sigure, la fel de sigure ca si cartea cartilor...(nu de poezie :)

Traditia spirituala hindusa a pastrat un aspect foarte important care are legatura cu , sa-i spunem , timpul macrocosmic.
Sunt cele patru faimoase epoci de care cu siguranta ai auzit : Satya, Tetra, Dwapara si Kali... yugas.
Ei bine cele doua kali yugas care s-au succedat au distrus aproape toata spiritualitatea si cunoasterea si chiar si aceasta stiinta a celor patru yugas s-a pierdut. De fapt nu s-a pierdut cu totul ci doar a fost interpretata gresit.
Marele yoghin si sfant hindus Sri Yukteswar, discipol si el al marelui avatar Babaji, ne-a revelat din nou aceasta cunoastere a epocilor spirituale.
Gasesti aceaste informatii in "Invatatura sacra" aparuta la editura Herald. Cartea a fost scrisa de Yukteswar la indemnul lui Babaji.
In primul rand aflam unde si cum s-a pierdut cunoasterea initiala iar apoi ni se explica foarte clar care este cauza aparitiei celor patru epoci si cum se succed ele. Dar sa-l lasam pe maestru :

"Din astronomia orientala am invatat ca Lunile se invartesc in jurul planetelor. Planetele invartindu-se in jurul propriilor lor axe, graviteaza impreuna cu lunile lor in jurul soarelui. Soarele impreuna cu planetele sale, si cu fiecare din lunile acestora, se roteste in jurul unei stele duble(asemanatoare siesi) in aproximativ 24000 de ani terestri. Acest fenomen ceresc determina o miscare retrograda a punctelor echinoctiale in jurul zodiacului."

Pe scurt asa cum avem cele 4 anotimpuri, la fel rotatia sistemului solar in jurul centrului galaxiei determina aceste 4 perioade.
Sistemul solar se apropie si se departeaza de acest centru al galaxiei...
Astfel apropierea maxima coincide cu hiatusul dintre doua Satya yuga iar departarea maxima cu cel dintre doua kali yuga...
Da, este foarte important sa intelegem acest aspect. Dupa cum vezi nu exista nici o trecere de la Kali yuga la Satya yuga. Nu, dupa cele doua kali yugas, sistemul solar se apropie de centru galaxiei situindu-ne astfel progresiv in dwapara, tetra si satya yuga
La departarea de centru parcurge in sens invers aceste epoci. De fapt epocile sunt determinate de apropierea si departarea de centru.
Bun, mergem mai departe. Kali yuga are 1000 de ani, Dwapara doua mii, tetra trei mii iar satya yuga tine 4000 de ani.
Fiecare din cele patru epoci este precedata si urmata de o perioada ce dureaza 10% din perioada in sine. Astfel la sfarsitul lui kali yuga urmeaza epilogul de 100 de ani iar imediat dupa, cei 200 de ani ce se constitue in introducerea la dwapara.

Kali yuga : 100 + 1000 + 100
Dwapara yuga: 200 + 2000 + 200
Tetra yuga : 300 + 3000 + 300
Satya yuga: 400 + 4000 + 400

Bun, daca o sa aduni aceste cifre si le inmultesti cu 2 o sa vezi ca rezulta 24000 de ani.
Foarte important acum vom vedea unde ne situam noi, in care din perioadele de mai sus.
Conform textelor stravechi si studiului astronomic Yukteshvar ne explica faptul ca

" In 11501 i.Ch, cand echinoctiul autumnal intra in Berbec, soarele incepea sa se departeze de cel mai apropiat punct al orbitei sale fata de marele centru, si sa se indrepte spre punctul cel mai indepartat. Din cauza asta puterea intelectuala a omului a inceput sa scada."

Pe scurt, punctul cel mai indepartat de centru galaxiei, si deci perioada cea mai grea pentru omenire a fost in anul 500 en. Urmeaza o kaly yuga de 1200 de ani (100 + 1000 + 100) , care se incheie in 1700. Din 1700 pana in 1900 tine "rasaritul" lui dwapara yuga. Astfel de aflam de 109 + 200 , de 309 ani in dwapara yuga, perioada ce dureaza 2000 de ani + ...

Daca ai citit cu atentie vei identifica "Renasterea " ca perioada de trecere de la kaly yuga la dwapara, omenirea incepe sa se trezeasca , fiinte angelice vin si se intrupeaza pentru a ajuta, sustine aceasta trecere.
Fara sa exageram sau sa fim banuiti de misticism exagerat vom numi marii artisti ai acestei perioade "Ingerii Renasterii".
Perioada poate fi asemanata cu cea prezenta. Si noi ne afla in etapa imediat premergatoare unei treceri, dar cu mult mai importanta, iar Ingerii Apocalipsei sunteti chiar voi. Treziti-va va rog. Acum . In numele Tatalui ceresc.

Un comentariu: